30 χρόνια επιτυχημένης πορείας

Η εταιρία “ΒΙΟΤΕΚ”, συστάθηκε νομικά το έτος 1987 σαν αποτέλεσμα της επιτυχούς πορείας και ανάπτυξης της ΒΙΟMΕΚ ΟΕ, η οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητες της στο χώρο των βιομηχανικών κατασκευών το 1984.

istoriko_1

Η ΒΙΟΤΕΚ βασιζόμενη στην επιστημονική κατάρτιση και την συσσωρευμένη εμπειρία του ιδρυτή – μετόχου της Χαράλαμπου Σισμάνη στο χώρο των κατασκευών, που αποκτήθηκε κατά την μακρόχρονη απασχόλησή του, μέσω της ΒΙΟΚΑΤ ΑΤΕΒΕ, σε ποικίλα μεγάλα ενεργειακά ως επί το πλείστον έργα, στην Ελλάδα (ΔΕΗ, NAPC, MOTOR OIL) και στο εξωτερικό (Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Ιορδανία), κατόρθωσε να εδραιώσει τη θέση της στην αγορά και να αναλάβει και να υλοποιήσει με επιτυχία σημαντικά έργα.

  • Η ΒΙΟΤΕΚ ξεκίνησε την δραστηριότητά της στον ενεργειακό τομέα στο χώρο των διυλιστηρίων στην Ν.A.P.C. στην Καβάλα και στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.
  • Το 1989 επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον χώρο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας λαμβάνοντας μέρος στην ανέγερση της Μονάδας 4 στην Μεγαλούπολη, καθώς και στην ανέγερση των δεξαμενών καυσίμων.
  • Το 1990 σε συνέχεια της επιτυχημένης πορείας της αναλαμβάνει το πρώτο της έργο στο εξωτερικό, την ανέγερση της μονάδας παραγωγής αμόλυβδης βενζίνης στο διυλιστήριο της FINA στην Αμβέρσα Βελγίου.
  • Το 1993 εισέρχεται και στον χώρο των κτιριακών κατασκευών αναλαμβάνοντας τις Η/Μ εγκαταστάσεις στο συγκρότημα κτιρίων πολλαπλών χρήσεων της HELLEXPO ΔΕΘ.
  • Από το 1996 πέρα από τα νέα έργα που εκτελεί σε όλους τους τομείς που προαναφέρονται, αναλαμβάνει και έργα συντήρησης βιομηχανικών εγκαταστάσεων και δεξαμενών σε διυλιστήρια, πετροχημικά, και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες.
  • Το 1998 εμπλέκεται και στις κατασκευές φυσικού αερίου προκατασκευάζοντας σταθμούς υψηλής πίεσης, και στην συνέχεια αναλαμβάνοντας την ανέγερση των σωληνώσεων φυσικού αερίου στην νήσο Ρεβυθούσα.

Έκτοτε και μέχρι και σήμερα η ΒΙΟΤΕΚ αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο των κατασκευών μεγάλων έργων, όπου με συνέπεια και επαγγελματισμό βάζει συνεχώς την σφραγίδα της στα πλέον αναγνωρίσιμα έργα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι στόχοι και οι προοπτικές της Εταιρίας για την συνέχιση και παραπέρα ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της είναι συνυφασμένες με την προοπτική του τομέα των μηχανολογικών κατασκευών, ο οποίος ακολουθεί μια συνεχή τροχιά ανάπτυξης παράλληλη με την εξέλιξη της τεχνολογίας καθώς και μια αντίστοιχη αύξηση των απαιτήσεων του.
Η ΒΙΟΤΕΚ με κύρια χαρακτηριστικά της την αξιοπιστία, την υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών και την ευελιξία, στοχεύει στην πλήρη ανάπτυξη των δυνατοτήτων της και την αύξηση των δραστηριοτήτων της, επενδύοντας στο σύγχρονο εξοπλισμό και στο υψηλού επιπέδου τεχνικό και επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει.